{ "title": "Prostat Çayı", "image": "https://www.prostathastaligi.gen.tr/images/prostat-cayi.gif", "date": "20.01.2024 10:38:14", "author": "İncegül Berrin Ekmen", "article": [ { "article": "
Prostat Çayı, Prostat çayı, prostat ve prostatit için süper bir bitki karışımıdır. İlaçlara tedavi vermeyen, cerrahi operasyondan çekinen prostat hastaları için, uzun zamandır üzerinde çalışılan ve çok yol katedilen Prostat Bitkisel Tedavi Yöntemlerini mutlaka denemelidirler. Bunlardan bir tanesi olan Prostat çayıdır. Özellikle 50 yaşı ve 50 yaş üstü prostat hastalığı potansiyeli olan erkeklerde, prostat sağlığı için özellikle tüketilmesi gereken prostat çayı karışımı da hem tedavi amaçlı hem de önlem amaçlı tüketilmelidir ve çok yararlıdır. Özellikle prostat hastalığı için bal kabağı ekstresi, kereviz tohumu ekstresi, kişniş tohumu ve çuha çiçeği prostat tedavisinde etkisi uzmanlar tarafından kanıtlanmış eğir kökü başlıca yararlı bitkiler arasındadır. Bu bitki ekstrelerden hazırlanan prostat çayı karışımı kolay kullanımı ve yan etki içermemesiyle kesinlikle önerilmektedir.

Prostat Çayının Faydaları Nelerdir?
Prostat Hastalığına İyi Gelen Bitki Çayları

Bazı bitkiler ve bitki çayları düzenli kullanıldığı takdirde ve bu kullanım sonucu tedaviye yardımcı etken olabilmektedir

Isırgan Çayı: Isırgan otu kökü kullanılarak hazırlanan çay özellikle Avrupa Kıtasında prostat tedavisi için yaygın olarak kullanılmaktadır. Uzmanlar ısırgan otu kökü ile cüce palmiyesi bitkisiyle birlikte karıştırarak hazırlanan bitki çayının çok faydası olduğunu söylemektedirler. İdrarın akışını düzenlediği, olumlu yönde etkilediğini ve mesanenin tam olarak boşalmasına yardımcı olduğunu, idrarı tam boşaltamama sebebiyle görülen sık tuvalete çıkmayı azalttığını belirtmektedirler. Dövülmüş ya da öğütülmüş 1 çay kaşığı ısırgan otu kökü 150 ml soğuk suyla kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınıp ağzı kapalı olarak 10 dk bekletilir ve süzülerek suyu içilir. Isırgan Çayını taze, günlük ve öğünlük olarak yapmak her zaman daha sağlıklıdır. Günde 2-3 defa içilir. Bu çayı içmeye başlayınca günde 2-3 litre su tüketmeye özen göstermeniz gerekiyor. Bu çay prostatın başlangıç döneminde kullanılır, iltihaplanmaya karşı idrar yollarının temizlenmesini sağlamaktadır.

Önemli Not: Kalp yetmezliği, böbrek yetmezliğinde veya buna bağlı vücutta su birikmesi varsa bu çayı kullanılmamalıdır.

Cüce Palmiye Çayı: bu çay özellikle prostatın başlangıç aşamasındaki prostat büyümesine iyi geldiği söylenmektedir. ABD'de prostat büyümesine karşı en çok kullanılan bir bitki Cüce Palmiyesidir. Geceleri uykudan uyanıp sık sık idrara çıkma başta olmak üzere büyüyen prostatın diğer belirtilerine de iyi geldiği söylenen cüce palmiyesi ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nin hazırladığı, prostat büyümesi tedavisinde kullanılan bitkiler listesinde 'A sınıfı bitkiler' kategorisinde yer almaktadır. 1-2 gram tohumu dövülerek biraz suyla içilir. Ayrıca 150 ml soğuk su üzerine cüce palmiye tohumu konur, kaynayana kadar ısıtılır, ateşten alınıp ağzı kapalı olarak 10 dk kadar bekletilir, süzülerek içilir. Bu çayı taze olarak günlük yapıp tüketmek gerekiyor. Günde 2-3 su bardağı içilir. Bu çayı içmeye başlayınca günde 2-3 litre su tüketmeniz gerekiyor.

Kırmızı Yonca Çayı: Prostat ve prostat kanseri dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine de iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucu bazı olumlu bulgulara rastlanmıştır. Soya fasulyesinde de bulunan bir protein türü olan 'izoflavon' içeren kırmızı yonca, idrar akışına destek olarak, prostat büyümesi sebebiyle görülen rahatsızları önemli oranda azalabilir. İki tatlı kaşığı kırmızı yonca bitkisinden 1 bardak kaynar suda demlenip içilmesi, günlük taze olarak yapılıp içilmesi tavsiye edilir. Prostat için önemli bir çaydır. Kansere karşı etkisi de büyüktür.

Yakıotu: Yakıotu'nun prostat büyümesine iyi geldiği ve bu bölgede meydana gelen enfeksiyonları önlediği bilinmektedir. 1 tatlı kaşığı yakıotunu bir su bardağı kaynamış suyun üzerine dökün demlemeye bırakın yaklaşık 10 kadar, demlenen çayı süzün ve sabah ve akşam aç karnına yemeklerden yarım saat önce için. Günde 2 defa taze olarak hazırlayın. Yakıotu çayı 2 haftadan sonra kesinlikle içilmemelidir. Yakıotu aynı zamanda ısırgan otu ile eşit oranda karıştırılıp da kullanılabilir.

Çim Poleni: Çim poleni olarak bilinen 'secale cereale' prostatı küçülttüğü ve gece tuvalete çıkma sıklığını azalttığı bilinmektedir.

Ayrıca aktarlarda, eczanelerde ve marketlerde de bitki çayları, hazır poşetler halinde hazırlanmış paketlerde satışı vardır. Bunlar da çalışan kişilerin için hem içimi kolay hem de hazırlaması kolay çaylardır.
" } ] }