{ "title": "Prostat İltihabı Belirtileri", "image": "https://www.prostathastaligi.gen.tr/images/prostat-iltihabi-belirtileri.gif", "date": "19.01.2024 02:26:02", "author": "Buket Korkmaz", "article": [ { "article": "Prostat iltihabı belirtileri, prostat organında bulunan sperm kanallarına bazı bakterilerin yerleşmesi sonucunda ortaya çıkan enfeksiyondan dolayı prostat bölgesinde iltihap oluşmasına neden olur. Eğer kişi idrar yollarını üşüterek idrar yollarında iltihap oluşursa bu iltihap tedavi edilmediğinde prostata ulaşacağından bu da prostatın iltihap olmasına neden olacaktır. Bu rahatsızlık bulaşıcı değildir. Erkeklerde ergenlik çağına girdikten sonra, görülmektedir. Erkeklerde en sıklıkla görülen 3. Hastalık olmaktadır. Bu rahatsızlık uzun süre devam eden ve çok geç iyileşen bir sorundur. Tedavi edilmediğinde birçok rahatsızlığa neden olacaktır. Başta sinir sistemlerini etkilediği bilinmektedir. Antibiyotik tedavisi uygulanır. İki türlü prostat iltihabı bulunur. Akut ve kronik olmaktadır. Akut çok aniden gelişir. Ağrısı çok şiddetlidir. Rahatsızlanan kişi hastaneye gitmelidir. Kronik prostat iltihabı çok yavaş ilerler. Ağrısı çok fazla olmadığından çok ilerlemediği sürece anlaşılmaz.

Prostat iltihabı belirtileri, akut prostat iltihabı az görülmektedir. Bir anda ortaya çıkan, çok kısa bir sürede belirtileri şiddetle kendini gösteren, hastanın aniden başlayan ağrıları nedeniyle hastaneye gitmesi gerekmektedir. Hasta idrar yapmaya çıktığında aniden bir yanma hisseder. Bu yanma sonucunda hastanın idrarını tam olarak yapamaz. Vücut içerisinde aniden oluşan bu rahatsızlık sonucunda mikropların fazla olması nedeniyle, hastanın ateşi yükselir. Aşırı ateş sonucunda hasta da titreme oluşur. Kronik prostat iltihabı daha sıklıkla görülmektedir. Çok yavaş ilerler. Hastadaki belirtileri daha azdır. Hastanın çok sık tuvalete çıkma isteği artar. İlk başlarda olmasa bile, zaman içerisinde idrara çıktığı zaman yanma ve aşırı bir ağrı oluşur.

Akut ve kronik prostat iltihabının belirtileri nelerdir?
Hastanın çok dikkatli olması gerekmektedir. Normal hayatına devam etmek için doktor tarafından verilen ilaçları doktorun söylediği süre içerisinde kullanmalıdır. Hasta iyileşme belirtileri verince, ilaçları bırakmaması gerekmektedir. Halk arasında sıklıkla bilinen bir yanlış ise prostat iltihabının kansere çevirdiğidir. Hastaya prostat iltihabının şiddetine göre en az 5 hafta antibiyotik tedavisi uygulanması gerekmektedir. Eğer prostat iltihabı aşırı şiddetli olursa, hastanın idrar yapamayacağından sonda takılmaktadır.
" } ] }